Fijnesteyn » Specials » Grappige autos
Kennis is het licht van de geest...

De meest wonderlijke creaties op wielen!

In deze rijk geïllustreerde special hebben we een uitgebreide selectie voor u gemaakt van grappige auto's. Het zijn vaak wonderlijke vehikels die ontsproten zijn aan het brein van creatieve uitvinders en ingenieurs. Enkele van deze ontwerpers waren hun tijd ver vooruit en hebben met hun innovatieve ideeën een belangrijke bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de auto. Er is ook aandacht voor onze eigen Nederlandse Daffodil en we bespreken onder andere de leukste kleuter van BMW, de Isetta.

Kleintjes

In het segment van kleine en middenklasse auto's zien we tegenwoordig zelden een echt opvallende verschijning, onze moderne auto's lijken in veel opzichten allemaal op elkaar. Dat was in de jaren '50 en '60 van de vorige eeuw wel anders, dat is een tijd waarin de ene na de andere opvallende auto op de weg verschijnt. Vooral de kleintjes trekken daarbij de aandacht, die zijn vaak het grappigst om te zien. De autofabrikanten buitelden destijds over elkaar heen in hun pogingen de auto opnieuw uit te vinden!


Reclame

We treffen bij deze zoektocht naar leuke auto's ook heel veel bijzondere reclamefoto's aan, deze foto's nemen ons mee naar het eldorado van de automobilist uit vroeger tijden. Er wordt een beeld geschetst van gelukkige gezinnetjes en van voorspoed en welvaart, de moderne tijd is aangebroken! Wij wensen u veel plezier op deze ontdekkingsreis in het land van de grappige auto!
Schrijf mee!