Fijnesteyn » Specials » Extreem
Kennis is het licht van de geest...

Extreem, het meest gebruikte toverwoord van de 21e eeuw

In deze special boordevol foto's gaan we uw denkraam verbreden door u een wel heel bijzonder kijkje op de wereld te geven. Extreem is het toverwoord van de 21e eeuw, de mens zoekt zijn grenzen op en gaat daar ook graag overheen. We verdiepen ons hier in extreem design, extreme sporten en extreme hobby's. Verder kijken we naar extreme ambachten en naar extreme volks gebruiken. U zult zich verbazen over wat er allemaal aan extremiteiten uitgehaald en bedacht wordt op onze planeet, kijk en lees mee!

Extreme wereld

Helemaal nieuw is extreem overigens niet, eigenlijk is het net zo oud als de mensheid zelf. De Egyptenaren bouwden zo'n 5000 jaar geleden al de piramide van Cheops, extreem design in zijn pure vorm en de oude Grieken deden al aan extreem sporten.
Ook de Romeinen hielden van extreem, zoals gladiatorengevechten in het Colosseum en wagenrennen in het Circus Maximus.

Extreem design: de Trans Atlantische Tunnel, extreem mountainbiken: duik de helling af, extreem breien: leuk autovestje

In de Middeleeuwen deed men ook veel extreme dingen, men ging op kruistocht en slachtte daarbij hele volksstammen af en als ridder keek je niet op van een lynchpartij meer of minder. Na de laatste twee grote wereldoorlogen doet men het tegenwoordig iets rustiger aan en storten we ons op extreem design, de sport en de hobby's. Denk hierbij aan de hoogste wolkenkrabber en de snelste trein, sporten als extreem kanoën of het beklimmen van loodrechte liefst bevroren bergwanden en hobby's als extreem breien of extreme dog grooming. Ook extreme arbeid heeft met de komst van extreme hoogbouw een nieuwe impuls gekregen.

Extreem beroep: hangend schilderen, extreem kanoën: watervalletje afsuizen, extreme dog grooming: versier uw hond

Laat u meevoeren in deze wereld van extremen zonder daarbij uw kalmte uit het oog te verliezen, u zit immers veilig achter uw pc en we zullen u waarschuwen als het echt eng dreigt te worden. En wanneer u dankzij ons op het idee komt ook een aantal onbezonnen sporten te gaan doen geven we u vooraf wat nuttige tips en adviezen mee. We tonen u ook steeds de mooiste foto's die u vrijwel altijd royaal kunt vergroten door er even op te klikken, veel kijk- en leesplezier met deze boeiende serie verhalen!
Extreem Design, de magneetzweeftrein in Shanghai in China

Extreem Design, de magneetzweeftrein in Shanghai in China

De eerste commercieel geëxploiteerde magneetzweeftrein ter wereld, de MagLev-trein, rijdt in Shanghai in China. Deze nog altijd groeiende miljoenenstad aan de Oost Chinese Zee is een van de modernste…

Extreem kanovaren, duik onbevreesd de peilloze diepte in!

Extreem is het toverwoord van dit decennium, of het nu gaat om extreem design, een extreem breiwerkje of het extreem sporten, overal moeten de uiterste grenzen van worden opgezocht. Extreem kanovaren…

Religieus fanatisme, GodHatesTheWorld.Com, God op het net

Religieus fanatisme is van alle tijden en komt bij elke godsdienst voor en tegenwoordig heeft God er in bepaalde kringen een heel nieuw hulpje bij: het almachtige internet! En wat blijkt nu? God haat…
Gepubliceerd door Fijnesteyn op 09-02-2013, laatst gewijzigd op 27-01-2016. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • 9bytz.com
  • Nicepictures08.blogspot.com
  • Oddballdaily.com
  • Pinterest.com
  • Ruiningtheinternet.com
  • Travelblog.org
Schrijf mee!